MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

YORGANCIOĞLU"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI"

Ana SayfaGündemYORGANCIOĞLU"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI"
YORGANCIOĞLU"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI"
30 Mayıs, 2015, Cumartesi 10:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Yüksek İdare Mahkemesi, Vakıflar İdaresi aleyhine vermiş olduğu kararda, “Yer değiştirme kararı; hükümsüz ve etkisizdir” dedi. 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu.

Başbakanlığı boyunca yaptıkları çalışmaları aktaran Yorgancıoğlu, hükümetin iki yıl içerisinde pek çok yasayı meclisten geçirebildiğine dikkat çekti. 

Engellilere yapılan özel istihdam, kadın girişimcilere ve gençlere sağlanan imkanlarla 4 bin kişinin özel sektörde iş imkanı bulabildiğine dikkat çeken Yorgancıoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ise bir başarısızlık olarak nitelendirdi ve istifa gerekçesini de seçimler olarak gösterdi. 
Vakıflar İdaresi’nin yöneticileri tarafından birilerinin görevinin değiştirilmesi üzerine olayın mahkemeye intikal ettiği konusuna da değinen Yorgancıoğlu, mahkeme kararının ‘bu yer değişiklik kararı haksızdır, hükümsüzdür ve geçersizdir’ şeklindeki hükmünü de hatırlattı. 

Yorgancıoğlu yargının vermiş olduğu hükmün dahi, Vakıflar İdaresi yöneticilerince yok sayıldığını ve mahkeme kararına rağmen, bahsi geçen kişinin disipline sevk edildiğini vurguladı. Yaşanan olay ile ilgili Vakıflar İdaresi’ne gönderdiği yazı hakkında da açıklamada bulunan Yorgancıoğlu, yazının baskı unsuru olarak addettirilmesinin de yanlış olduğuna işaret etti. 

“MAHKEMENİN KARARINA UYUN” 

Vakıflar İdaresi hakkında yazmış olduğu yazının gerekçelerini aktaran Başbakan Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi’nin mahkeme kararına uymadığını ve ortaya çıkacak sorumlulukla yükümlü olduklarını bilmeleri gerektiğini şu sözlerle kaydetti:

“Birilerinin görevi Vakıflar İdaresi’nin yöneticileri tarafından değiştiriliyor. Bu kişi de gidip mahkemeye diyor ki, ‘benim haksız yere görevim değiştiriliyor, hakkımı arıyorum’. Mahkemede diyor ki; Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun aldığı bu yer değişik kararı haksızdır, hükümsüzdür ve geçersizdir. Hakkını arayan iddia eden kişiyi haklı buluyor. Şimdi idare, bir sonraki gün bu kişiyi disipline veriyor. Niye? İşine gitmediği için. Ama mahkeme kararı zaten senin aldığın kararın hükümsüz olduğunu, geçersiz olduğunu karara bağladı. 

Sen idare olarak o insanı, sırf senin kararına uymadı diye cezalandıramazsın. Mahkeme kararına rağmen sen bunu yaparsan ve o kişi yeniden dava açarsa bunun sorumlusu sen olacaksın. Çünkü sen idareyi zarara uğratan tarafsın. Benim yazdığım yazı budur! Mahkemenin kararına uyun, uymaz iseniz ortaya çıkacak sorumluluk ile siz yükümlü olacaksınız. Yani mahkemenin kararını önermem eğer bir baskı ise müsaade edin de mahkemenin kararına uysunlar.” 

“FARKLI GÖRÜŞLER OLABİLİR ÖNEMLİ OLAN BUNLARA SAYGILI OLABİLMEKTİR” 

Başbakan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile zaman zaman anlaşmazlığa düştüğü konular olduğunu ancak bunun ikili koalisyonlarda çok olağan bir şey olduğunu şu sözlerle ifade etti; “Serdar Bey’le uyumlu olduğumuz noktalarda oldu, uyuşmadığımız noktalarda oldu. O da doğaldır diye düşünüyorum. Bir parti sağdan diğeri soldan geliyor. Farklı görüşler olabilir ama önemli olan bunlara saygılı olabilmektir.” 

“NİYE DURUP DURURKEN BİRİLERİNİ BÖYLE BİR DURUMDA BIRAKAYIM?” 

BRT’nin kurum olarak ayakta kalabilmesi için yapılması gerekenlerin yapılmadığına dikkat çeken Yorgancıoğlu, hizmet alımına ihtiyaç olmamasına rağmen çok sayıda hizmet alımı yapıldığına ve yıllık giderlerinin 600-700 TL bin olduğuna dikkat çekti. 

Yorgancıoğlu, “BRT’nin kurum olarak ayakta durabilmesi adına tedbirlerin alınması gerektiğini konuştuğumuzda hizmet alımı yapıldı. Dedim ki bunların yıllık maliyeti nedir? 600-700 bin TL dediler. Dedim ki bunların hepsini durduracaksın! Hizmet alımını durduracaksın çünkü sende yeterince personel vardır. Yaşananların gerekçesi budur yoksa ben niye durup dururken birilerini böyle bir durumda bırakayım?” 

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİR BAŞARISIZLIKTI” 

“Her insan günü geldiğinde ayrılmasını bilebilmeli” diyen Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir başarısızlık olduğunu belirtti. Yorgancıoğlu; “Ben siyaseten partimin önünü açmak adına bu makama aday olmama düşüncesindeydim. Bu kararını verdim. Cumhurbaşkanlığı seçimi bir başarısızlıktı ve bu seçime bağlı olarak aday olmamayı düşündüm” dedi. 

“İKİ YILDA ÇOK ŞEY BAŞARDIK” 

‘Bu hükümet iki yıldan çok daha kısa bir sürede pek çok yasayı meclisten geçirdi’ diyen Yorgancıoğlu, iki senelik Başbakanlığı döneminde yaptıklarını ise şu sözlerle anlattı: “Bu hükümet döneminde engellilere daha önce verilmeyen değerler ilk defa verildi. Yasal hakları açısından özel sektördeki istihdamların teşvik edilmesi açısından, konumlarının güçlendirilmesi açısından yasalar yapıldı, meclisten geçirildi. Özel sektörde istihdamlar teşvik edildi, sigorta ihtiyat sandıkları yatırıldı. Ayrıca aldıkları engelli ücretinin yüzde 30’unun devlet tarafından ödenmesine devam edilmesi kararı da kabul edildi ve fiilen uygulandı. 

Ülkemizde AB’ye bir uyum söz konusu olacak ise, cinsiyet eşitliği konusunda da bu hükümet döneminde çok yasalar yapıldı, çok haklar verildi. Kadınlarımızın iş kurma, girişimci ruhunu geliştirmek adına Sigorta İhtiyat Sandığının yatırılması karara bağlandı ve uygulandı. Cinsiyet eşitliğini yok sayan anlayışlara cezalar getirildi. Hükümet ilk defa gençlerin önünü açmak adına kendiişlerini kurmaları halinde Sigortasını ve İhtiyat Sandığını yatırma kararı aldı. Bu yöntem ile 4 bin gencimiz iş bulma imkanına sahip oldu. 

Hükümet, ilk kez uygulanan politikalar nedeniyle, ek kaynak kullanmadan, kendi yerel gelirleri ile kamu görevlilerini ödedi. Sağlık açısından baktığımızda, beklenen ‘Organ Nakil Yasasını’ geçirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde de organ nakli fiilen hayata giriyor. Ülkemizde giderek artan kanser hastalıklarının önlenmesi adına Onkoloji Hastanesi kuruldu. Erenköy’de, Batı’da Çamlıköy’de birer bölge klinikleri açıldı.” 

ASGARİ ÜCRET GEÇEN YIL İÇERİSİNDE İKİ KEZ TESPİT EDİLDİ 

Yorgancıoğlu açıklamasının devamında; 

“Vatandaşlık Yasası’nı meclise sevk ettik, çok tartışılan, eskiden çok istismar edilen, herhangi bir sıraya kurala bağlanmadan, keyfi yapılan bu işi sonlandırmak adına Vatandaşlık Yasası’nı meclise sevk ettik. Belediyeler Yasası’nı sil baştan yaptık, meclise sevk ettik ve belediyelerin katkı oranını yüzde 8 buçuktan genel olarak yüzde dokuza , 5 binin altında olanlara da yüzde 9.25’e yükselten ön görüyü meclise sevk ettik. 

Bunlar aslında toplumun genelindeki sorunları çözmeye yönelik girişimlerdir ki bana göre doğru davranışta hükümetler tarafından budur. Bu ülkede İyi İdare Yasası yapıldı. İnsanların kamuda uğradıkları haksızlıklar söz konusu olursa bu haklarını arayabilme konusunda kendilerine teminat olan İyi İdare Yasası bu hükümet döneminde yapıldı. Ülkemizin kanayan yarası, hepimizin korkulu rüyası, yangın helikopterinin ihalesi geçtiğimiz gün yapıldı. 

Bir hafta on gün içerisinde bu da sonuçlanacak. Dövizin yükselmesinden dolayı ödeme güçlüğü çeken kredi sahiplerinin işlemlerinin getirdiği pul parası yükünü ortadan kaldırmak adına Maliye Bakanımız bir çalışma yürütüyor. Bireysel beklentilerin bir sonu yoktur. Devlet ihtiyacı kadar olanı ve ihtiyaç analizi yaptıktan sonra almak zorundadır. Devlette kadro fazlası vardır iddiasına rağmen, ihtiyaç analizi yapılmadan alındığı için ihtiyaç alanlarının boş olmasıdır. Bu bir sıkıntıdır ve bir iki yılda aşılması da mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Baba Mirasını Devralıyor: Erhan Sapsızoğlu Belediye Başkanlığına Hazırlanıyor
Baba Mirasını Devralıyor: Erhan Sapsızoğlu Belediye Başkanlığına Hazırlanıyor
LAÜ YİNE ZİRVEDE: ÖZTÜRK BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI
LAÜ YİNE ZİRVEDE: ÖZTÜRK BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI
Galatasaray’da Flaş Transfer Gelişmesi: Lucas Torreira Ayrılık Kararı Aldı
Galatasaray’da Flaş Transfer Gelişmesi: Lucas Torreira Ayrılık Kararı Aldı
Victor Osimhen'den Transfer Sorusuna Açık Kapı: "Daha İlerisini O Zaman Görür ve Düşünürüz"
Victor Osimhen'den Transfer Sorusuna Açık Kapı: "Daha İlerisini O Zaman Görür ve Düşünürüz"
Galatasaray Tribünlerinden Erden Timur'a Sürpriz Çağrı: "Abi Kurtar Bizi"
Galatasaray Tribünlerinden Erden Timur'a Sürpriz Çağrı: "Abi Kurtar Bizi"
Galatasaray’da Puan Kaybı Sonrası Yönetim Kriz Açtı: Binlerce Taraftardan İstifa Çağrısı
Galatasaray’da Puan Kaybı Sonrası Yönetim Kriz Açtı: Binlerce Taraftardan İstifa Çağrısı
Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz Şoku: Taraftarın Islıklama Nedeni Belli Oldu
Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz Şoku: Taraftarın Islıklama Nedeni Belli Oldu
Turizmde İstihdam Rekoru: Konaklama ve Yiyecek Sektöründe Çalışan Sayısı 1,5 Milyonu Aştı
Turizmde İstihdam Rekoru: Konaklama ve Yiyecek Sektöründe Çalışan Sayısı 1,5 Milyonu Aştı
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Açılıyor
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu Müjdeyi Verdi: Çamlıhemşin Tünelli Geçişi Açılıyor
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Uraloğlu’ndan Türksat 7A Müjdesi: "2029 Yılında Uzaya Göndermeyi Planlıyoruz"
Bakan Yumaklı Müjdeyi Verdi: "140 Milyon Ton Üretimle Tüm Zamanların Rekoru Kırılacak"
Bakan Yumaklı Müjdeyi Verdi: "140 Milyon Ton Üretimle Tüm Zamanların Rekoru Kırılacak"
Hürmüz’deki Arz Riski Ceyhan’ı Öne Çıkarıyor: Küresel Petrol Ticaretinde Yeni Merkez Adayı
Hürmüz’deki Arz Riski Ceyhan’ı Öne Çıkarıyor: Küresel Petrol Ticaretinde Yeni Merkez Adayı
Meclis Başkanı Öztürkler Öğrenci Kongresi'nde: "Ortaya Konulan Çalışmalar Sonuçsuz Kalmamalı"
Meclis Başkanı Öztürkler Öğrenci Kongresi'nde: "Ortaya Konulan Çalışmalar Sonuçsuz Kalmamalı"
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli: "Benzer Acıların Bir Daha Yaşanmaması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"
CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli: "Benzer Acıların Bir Daha Yaşanmaması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"
UBP Örgütlerinden Mehmet Aktunç’a Tam Destek: "Lefkoşa’ya Güçlü Bir Vizyon Kazandıracak"
UBP Örgütlerinden Mehmet Aktunç’a Tam Destek: "Lefkoşa’ya Güçlü Bir Vizyon Kazandıracak"
Öztürk: "Ercan'da Hedefimiz Güvenli, Hızlı ve Düzenli Ulaşım"
Öztürk: "Ercan'da Hedefimiz Güvenli, Hızlı ve Düzenli Ulaşım"
EVRENSEL’DEN CTP’YE KRİTİK SORU: “HARMANCI’YA DESTEKSE, GEREKÇESİNİ ORTAYA KOYUN
EVRENSEL’DEN CTP’YE KRİTİK SORU: “HARMANCI’YA DESTEKSE, GEREKÇESİNİ ORTAYA KOYUN
Futbol Dünyasını Yasa Boğan Kayıp: Cristiano Ronaldo'dan Rakibi Lionel Messi’ye Taziye Mesajı
Futbol Dünyasını Yasa Boğan Kayıp: Cristiano Ronaldo'dan Rakibi Lionel Messi’ye Taziye Mesajı
A-Level Sonuçlarıyla Türkiye’de Yükseköğrenim Hakkı: YTB Kontenjan Başvuruları Cuma Günü Başlıyor
A-Level Sonuçlarıyla Türkiye’de Yükseköğrenim Hakkı: YTB Kontenjan Başvuruları Cuma Günü Başlıyor

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

LAÜ YİNE ZİRVEDE: ÖZTÜRK BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI

Meclis Başkanı Öztürkler Öğrenci Kongresi'nde: "Ortaya Konulan Çalışmalar Sonuçsuz Kalmamalı"

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli: "Benzer Acıların Bir Daha Yaşanmaması İçin Var Gücümüzle Çalışacağız"

UBP Örgütlerinden Mehmet Aktunç’a Tam Destek: "Lefkoşa’ya Güçlü Bir Vizyon Kazandıracak"

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle