GAÜ’nün uzaktan eğitimi hakkında açıklamalarda bulunan Özdemir; “Uzaktan eğitim konusunu kendi üniversitemiz adında değerlendirecek olursak, Senato’nun almış olduğu kararla , bölüm dekanları, bölüm başkanları bir toplantı yaptı. Öğrencinin seviyesini tespit edebileceğimiz en rahat uygulamayı tespit ederek çalışmalarımızı yürüttük. Şimdi ise final sınavlarını gerçekleştireceğimiz dönemi inine girdik. Malum yaşananlar salgın dolayısıyla sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ve öğrencilerimizin psikolojisini iyi biliyoruz.
Öğrencilerimiz bizler için çok değerli. Final döneminde de YÖK ve YÖDAK’ın almış olduğu kararlara bağlı karalar öğrencilerimizin seviyesini tespit edebileceğimiz en uygun sistemle final sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz. Eğitim öğretim sürecinde onların psikolojisini düşünerek, sadece mevcut iki farklı sistemden değil, tüm dijital mecraları kullanarak hafta içi-hafta sonu, tatil, gece-gündüz demeden her vakit öğrencilerimizle irtibatta kaldık. Anlayabilecekleri en rahat şekilde akademisyenler olarak onlara ders anlatımı ve proje içerikleri sunduk. Yeri geldiğinde ise öğrencilerimiz bizimle birebir iletişime geçti. Final sürecinde ise verdiklerimizin geri dönüşünü bekliyoruz.” dedi.
KKTC’den yatay geçişlerin kısıtlanmasının öğrenci ve ülke adına alınmış olumlu bir karar olduğunu ifade eden Özdemir; “Pandemi sürecinin daha hafiflediği bir döneme giriyoruz. YÖK’ün almış olduğu kararla KKTC’den geçişler kısıtlandı. Eğer öğrencilerin geçişi serbest bırakılsaydı buradaki üniversitelerin yaşamını sürdürmesi imkansız olurdu. Bu kararın alınmasına katkı koyan Başta Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri olmak üzere hükümetimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sağlık açısından kritik bir süreç yaşıyor.
KKTC olarak bu hastalığı atlatmış olsak ta Türkiye’deki öğrenci aileleri endişe içinde. KKTC’deki durumun öğrenci ailelerine aktarımı ve adaya geir dönüş yapacak öğrenciler veya yeni dönemde KKTC üniversitelerini tercih edecek olan öğrenci adaylarının aileleri sağlık açısından KKTC’nin güvende olduğu konusunda bilgilendirilmeli. Bu bilgilendirme içinde, devlet olarak üniversitelerle ortak proje üretilmeli ve tüm medya araçları kullanılarak sesimiz Türkiye ve öğrenci aldığımız ülkelerde duyurularak yeni dönemde öğrencilerin adaya gelişi sağlanmalıdır.
Öğrenci ülkeye hem ekonomik hem de kültürel anlamda büyük bir katkı koyuyor. Öğrenci geldiği ülkeden, geldiği şehirden hiç kuşkusuz kültür aktarımını da yapıyor. Böyle bir kitleyi kaybedersek, hem ekonomik olarak sıkıntıya gireriz hem de izolasyonları kırmada büyük bir faktör olan üniversitelerimizin eğitim öğretim yaşamında sürdürülebilir yapısını sarsarak kendi içimizde kapanmış oluruz. Ambargo altında bir ülkeyiz ama dışarıdan öğrenci aldığımızda bu ambargoyu eğitim açısından delmiş oluyoruz” dedi.
Pandemi sürecinde GAÜ’nün öğrencine kattığı sosyal etkinliklerden bahseden Özdemir; “Kritik 3 ay içerisinde sosyal medya ekiplerimiz çok sağlam bir çalışma sergiledi. Öğrenciler ile birlikte birebir irtibat kurdu. Canlı yayınlar yapıldı. Orada aktif olarak hem sorunlar dinlendi. Hem de bu sorunların nasıl aşılabileceği anlatıldı” dedi.
Yeni eğitim döneminde GAÜ’yü tercih edecek olan öğrencilere sağlanan avantajlar hakkında açıklama yapan Özdemir; “Yaşanan pandemi sürecinde meydana gelen ekonomik sıkıntılardan dolayı GAÜ olarak ailelere nasıl destek olabiliriz? En iyi bu süreci nasıl atlatabiliriz? diye düşündük. Bu bağlamda projeler üreterek yeni dönemde KKTC vatandaşı olan, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nden veya farklı ülkeleriden gelip lise eğitimini adamızda tamamlayan her öğrenciye
Yorum Yazın