MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

Afrin'e Üçüncü Cephe Mare'den!

Ana SayfaTürki̇yeAfrin'e Üçüncü Cephe Mare'den!
Afrin'e Üçüncü Cephe Mare'den!
24 Ocak, 2018, Çarşamba 09:59
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Afrin harekatı 5'inci gününde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 260 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Harekatta ayrıca terör örgütlerinin elinden alınan yerlere yenileri eklendi. Toplam 18 nokta ele geçirildi.

 

 

AFRİN'E ÜÇÜNCÜ CEPHE MARE'DEN

Milliyet'in haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin'deki "Zeytin Dalı Harekâtı" çerçevesinde Azez'in yanı sıra üçüncü cepheyi Mare'den Tel Rifat'a doğru açtı. Dün sabah yüzlerce ÖSO savaşçısı Mare cephesinden Tel Rifat'a ilerlemeye başladı. TSK, ÖSO grupları ile birlikte Azez'den Afrin bölgesine açtığı ikinci cepheden de terör örgütü YPG'nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı'na doğru ilerlerken şehir merkezinin kuzeydoğusundaki stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda da kontrolün tamamen ele geçirilmesi için savaş uçakları ve top atışları desteğinde başlatılan yoğun çatışmalar da sürüyor. ÖSO, Afrin'in batısındaki el Hammam köyünü de PYD/PKK'dan arındırdı. Böylece 18 nokta ve köyde tamamen kontrol sağlandı.

TSK: EN AZ 260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da harekât kapsamında dün akşam itibariyle en az 260 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

TECRÜBELİ BİRLİK BÖLGEDE

Öte yandan Hatay'ın Yalangoz mevkiinde konuşlu bulunan 200 kişilik bir komando birliği de sınıra geldi. Çok sayıda iç güvenlik harekatına katılarak kendini kanıtlayan Hakkari Komando Tugayı'na bağlı birliğin, Hatay'ın Hassa sınırına doğru hareket ettiği ve buradan Afrin bölgesine gireceği öğrenildi.

YPG HEDEFLERİ ARALIKSIZ VURULDU

Zeytin Dalı Harekatı'nda dördüncü günde Afrin'e yönelik kara harekâtına hız verildi. Sınırda konuşlanan tank ve topçu atışları, havadan ise F 16 savaş uçakları tarafından sınır hattındaki terör örgütü YPG mevzileri aralıksız vuruldu. TSK destekli ÖSO grupları da vurulan bölgelere doğru ilerleyişini sürdürdü.

MAYIN VE TUZAKLARI TEMİZLENİYOR

Birlikler, Afrin'e ulaşan ve dağlık bölgede yer alan Kilis-Hatay sınırındaki Bülbül ile Raco kasabalarına doğru engebeli ve dağlık bölge olması nedeniyle dikkatli bir şekilde ilerliyor. Operasyon birlikleri, bir yandan ilerlerken diğer yandan geçiş yollarına döşenen mayın ve tuzakları da temizliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ VE ÇAMUR

Etkili olan sağanak yağış ve arazideki çamurun da birliklerin ilerleyişini güçleştirdiği kaydedildi. Kara harekatının başladığı Gülbaba Köyü'nün güneyinde de çatışmalar devam ediyor.

2 ASKER ŞEHİT OLDU

Harekattan şu ana kadar iki acı haber geldi. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu.

TSK, ÜÇ KOLDAN OPERASYON BAŞLATTI

Afrin şehir merkezinin kuzeydoğusundaki stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda da tamamamen kontrol sağlanması için çatışmalar da yoğun olarak sürüyor. ÖSO dün bölgede ele geçirdiği mevzilerden sis nedeniyle geri çekilmişti. TSK destekli operasyon birlikleri, bölgeye dün sabah üç koldan operasyon başlattı. Operasyona savaş uçaklarının yanı sıra tank ve top atışları ile destek verildi. Bölgede operasyonu izleyen bir grup gazeteci de iki ateş arasında kalırken zor anlar yaşadı.

HEDEF PARSA DAĞI

Azez'den önceki gün başlatılan ikinci cephe kapsamında harekât, terör örgütü YPG'nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı'na doğru da yayılıyor. Havadan ve karadan yapılan bombalamalara karşı koymak amacıyla derin tüneller ve silah depolarının bulunduğu tespit edilen mağaralar dün gün boyu vuruldu. Bombardıman yapıldığı sırada teröristlerin mağaralara girerek korunmaya çalıştığı kaydedildi.

500 ÖSO'LU, TEL RIFAT HATTINA İLERLİYOR

Dün sabah Mare bölgesinden Tel Rifat kasabasındaki YPG hedeflerine yönelik üçüncü cephe de açıldı. Ağır silahlar kuşanan yaklaşık 500'ü aşkın ÖSO grubu, TSK'nın seçkin birlikleri ile Tel Rifat ve Mınnak Havaalanı hattına ilerliyor.

Top atışları Raco bölgesindeki YPG hedeflerine de aralıksız sürüyor. Belirli aralıklarla da F-16 savaş uçakları hedeflere bomba yağdırıyor. Raco'nun Baliya, Kurdo Kurna ile Ömerli köyü ve Kevreker tepesindeki hedefler de savaş uçakları tarafından imha edildi. Gülbaba ve Deliosman köylerinden sınırı geçen TSK destekli ÖSO grupları, Bülbül kasabası Halil köyüne girmek için operasyon başlattı. İlerleyen TSK destekli ÖSO gruplarına karşılık verilmesi üzerine dün bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

HAMMAM KÖYÜNE DE ÇIKARTMA YAPILDI

Afrin'in Cinderes ilcesine bağlı Hammam köyüne de çıkarma yapıldı. Dağlık bölgede yoğun çatışmalar yaşandı. ÖSO, harekât kapsamında Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı El Hammam köyünü de ele geçirdi ve çevre tepeleri terör örgütü PYD/PKK'dan aldı. Cinderes bölgesi, PYD/PKK'nın Hatay'ın Reyhanlıilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında, Afrin'e uzanan düz bir vadi konumunda bulunuyor.

18 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

ÖSO ve TSK, Afrin'in batısı, kuzeyi ve kuzeybatısından başlatılan operasyonda, toplam 18 noktayı ele geçirmişti. Bu noktalar arasında Şenkal, 10 km doğusundaki Bali ve Kurni, Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısında bulunan Adah Manli, Bakki ve Balal Kuy, Şeyh Ubaşı, Marsu ve Haftar, Şeyh Harüz köyü ile bu köyün yakınındaki Şeyh Harüz tepesi de yer alıyor.

Denetim sağlanan köylerde yaşayan sivillere köylerinde kalmaları ve yaşamlarına devam etmeleri isteniyor. Bu noktalarda güvenliği sağlamak için ÖSO grupları mevzilenirken, operasyon kuvvetleri diğer noktalara doğru kapsamlı harekâtı sürdürüyor.

RADYO VE İNTERNET BAĞLANTISI KESİLDİ

Afrin'de önceki akşam saatlerinde internet bağlantısı ve radyo yayınları kesildi. Mayınları temizlemek, bazıları keşfedilmiş ve ele alınan tünelleri doldurmak ve Kürt birliklerinin unsurlarını takip etmek için bir yandan da bölgede arama-tarama işlemi devam ediyor.

AFRİN NEDEN ÖNEMLİ?

Afrin, Esad rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/PKK'ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor.

Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor.

Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gazete Manşetleri - 22 Temmuz 2026
Gazete Manşetleri - 22 Temmuz 2026
Yemen Hava Sahasında Kriz Büyüyor: Resmi İzin Almayan İran Uçağının İnişi Engellendi!
Yemen Hava Sahasında Kriz Büyüyor: Resmi İzin Almayan İran Uçağının İnişi Engellendi!
İsrail’de Yargı ile Hükümet Karşı Karşıya: Yüksek Mahkeme Tartışmalı Medya Yasasını Dondurdu!
İsrail’de Yargı ile Hükümet Karşı Karşıya: Yüksek Mahkeme Tartışmalı Medya Yasasını Dondurdu!
Cezayir’de Seçim Sonrası Yeni Dönem: Cumhurbaşkanı Tebbun Parlamentoda Mutlak Çoğunluğu Sağladı!
Cezayir’de Seçim Sonrası Yeni Dönem: Cumhurbaşkanı Tebbun Parlamentoda Mutlak Çoğunluğu Sağladı!
Trump’tan İran’a Net Mesaj: "İslamabad Mutabakatı’na Uymayacakları Umrumda Bile Değil!"
Trump’tan İran’a Net Mesaj: "İslamabad Mutabakatı’na Uymayacakları Umrumda Bile Değil!"
Ülke Genelinde Dev Trafik Operasyonu: 381 Sürücü Rapor Edildi, 40 Araç Trafikten Men!
Ülke Genelinde Dev Trafik Operasyonu: 381 Sürücü Rapor Edildi, 40 Araç Trafikten Men!
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Net Kıbrıs Mesajı: "1974 Bir Sorun Değil, Soykırımı Önleyen Çözümdür!"
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’ndan Net Kıbrıs Mesajı: "1974 Bir Sorun Değil, Soykırımı Önleyen Çözümdür!"
Sınırın Sıfır Noktasında Yarım Asırlık Sessiz Nöbet: "Tutsak Tanklar" 52 Yıldır Rum Tarafına Bakıyor!
Sınırın Sıfır Noktasında Yarım Asırlık Sessiz Nöbet: "Tutsak Tanklar" 52 Yıldır Rum Tarafına Bakıyor!
Güzelyurt’ta 36 Yıllık Mukaddes Emanet: 1974’ün Cephe Bayrağını Sandığında Saklıyor!
Güzelyurt’ta 36 Yıllık Mukaddes Emanet: 1974’ün Cephe Bayrağını Sandığında Saklıyor!
52 Yıl Sonra Aynı Ruh ve Kararlılık: "Bugün Çağırsalar Gözümü Kırpmadan Kıbrıs’a Yine Giderim!"
52 Yıl Sonra Aynı Ruh ve Kararlılık: "Bugün Çağırsalar Gözümü Kırpmadan Kıbrıs’a Yine Giderim!"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan 20 Temmuz Manifestosu: "Kıbrıs Türk Halkı Yok Sayılmayı Asla Kabullenmeyecek!"
Cumhurbaşkanı Erhürman’dan 20 Temmuz Manifestosu: "Kıbrıs Türk Halkı Yok Sayılmayı Asla Kabullenmeyecek!"
MSB Duyurdu: Türk Savaş Uçaklarından Kıbrıs’ın Güneyinde Kritik Eğitim Uçuşu!
MSB Duyurdu: Türk Savaş Uçaklarından Kıbrıs’ın Güneyinde Kritik Eğitim Uçuşu!
Lefkoşa'da Dünya Kupası Çılgınlığı: Arjantin - İspanya Finali Kızılbaş Parkı'nda Dev Ekranda!
Lefkoşa'da Dünya Kupası Çılgınlığı: Arjantin - İspanya Finali Kızılbaş Parkı'nda Dev Ekranda!
Başbakan Üstel’den 20 Temmuz Mesajı: "Kıbrıs Barış Harekâtı, Meşru Müdahale Hakkının En Haklı Örneğidir"
Başbakan Üstel’den 20 Temmuz Mesajı: "Kıbrıs Barış Harekâtı, Meşru Müdahale Hakkının En Haklı Örneğidir"
Kıbrıs'ta Tarihi Gurur: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 52'nci Yılında Törenlerle Kutlanıyor!
Kıbrıs'ta Tarihi Gurur: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 52'nci Yılında Törenlerle Kutlanıyor!
Gazete Manşetleri - 16 Temmuz 2026
Gazete Manşetleri - 16 Temmuz 2026
Küresel Enerji Koridorunda Diplomasi Trafiği: AB ve Körfez Ülkelerinden İran’a Ortak "Hürmüz Boğazı" Muhtırası!
Küresel Enerji Koridorunda Diplomasi Trafiği: AB ve Körfez Ülkelerinden İran’a Ortak "Hürmüz Boğazı" Muhtırası!
Trump’tan İran’a Net Gözdağı: "Bu Gece de Yarın da Onları Çok Sert Vuracağız!"
Trump’tan İran’a Net Gözdağı: "Bu Gece de Yarın da Onları Çok Sert Vuracağız!"
Fransa’da Orman Yangını Kabusu: Kundaklama ve İhmal Şüphesiyle 59 Gözaltı, 7 Tutuklama!
Fransa’da Orman Yangını Kabusu: Kundaklama ve İhmal Şüphesiyle 59 Gözaltı, 7 Tutuklama!
Girne-Çatalköy Yolunda Geri Sayım: İlk Etap Ağustos’ta Bitiyor, İkinci Etap İhalesi Yolda!
Girne-Çatalköy Yolunda Geri Sayım: İlk Etap Ağustos’ta Bitiyor, İkinci Etap İhalesi Yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
TÜRKİYE

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin stratejik değeri günden güne artıyor

Erdoğan kürsüden açık açık uyardı: Kamu malının israf edilmesine göz yummayız

Erzurum’da Aynı Yolda İkinci Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Türkiye Demir Yolu Tecrübesini Asya ve Afrika’ya Taşıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle