MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

BÜYÜK DOLANDIRICILIK

Ana SayfaGündemBÜYÜK DOLANDIRICILIK
BÜYÜK DOLANDIRICILIK

Bulut İnşaat Direktörü Temel Bulut, farklı yöntemlerle ev sattığı insanları defa defa kandırdı. Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut’un uygulamalarını iki kelimeyle özetledi.

22 Mayıs, 2015, Cuma 18:35
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

BÜYÜK SKANDAL: Vatandaştan aldığı paraya rağmen evleri yarım bırakan Temel Bulut, bitirdiği inşaatlarda ise iki kez vatandaşı kandırdı. Önce vatandaşın parasını alarak ev evren Bulut, “tapu vereceğim” diyerek de tapu harç parasını topladı ama yine ortada tapu yok

10 BİN TL DE TAPU HARCI: “Ucuz ev” vaadi ile dolandırdığı kişilerden topladığı milyonlarca Sterlin para ile ülkeyi terk eden Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un ev sattığı bazı kişilerden “Tapu harcı masrafı” adı altında 10’ar bin TL de ekstradan para aldığı öğrenildi

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK: Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “ortada nitelikli dolandırıcılık var, hem de çok yönlü” dedi. Gürcafer, Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un “ucuz ev” vaadi ile çok sayıda kişiyi kandırdığını ve doğru olmayan birçok para aldığını söyledi.

Duygu ALAN

Bulut İnşaat mağdurları, Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un ev sattığı çok sayıda kişiden 10 bin TL “tapu harcı masrafı”  adı altında ekstra nakit para aldığını ancak hiçbirine tapu belgesi veya hisse koçanı vermediğini söyledi.

Bulutzedeler, “Ucuz ev sahibi olacağız umudu ile Bulut İnşaat’a para yatırdık. Birçoğumuz ekstradan 10 bin TL tapu harcı masrafı ödedik fakat tapumuzu alamadık, birçok kişi ise parasını ödediği halde inşaat tamamlanmadığından eve bile giremedi” dedi.

Bulut İnşaat mağdurları, satın aldıkları evlerin icralık olduğunu ise Havadis’in dünkü “Ne yaptın Temel” başlıklı manşet haberinden öğrendiklerini belirtti.

Mağdurlar, icra işleminden sonra mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceğinin, giderilecekse nasıl bir çözüm yönteminin uygulanacağının açıklanmasını istedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ise Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un kendisinden ev satın alan kişilerden doğru olmayan bir sürü para aldığını yüzlerce vatandaşı dolandırdığını söyledi.

Gürcafer, “Bu saatten sonra yapılması gereken bellidir. Devlet yetkilileri, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Bulut İnşaat mağdurları bir araya gelmeli, inşaatın bitmesi için ne kadar para gerekir, devlet bu sorunun çözümü için nasıl bir katkı koyabilir, insanlar ne kadar katkı yapabilir önce bu hususta bir durum tespiti yapılmalıdır. Ortaya çıkan duruma göre de çözüm formülü üretilmelidir” dedi.

“Devlet bize el uzatmalıdır”

Temel Bulut tarafından dolandırıldıklarını dile getiren mağdurlar, yaşanan olay karşısında muhatap bulamadıklarını bu aşamada Temel Bulut’a inşaat izni verdiği gerekçesi ile devletin Bulut İnşaat mağdurlarına el uzatması gerektiğini kaydetti.

Havadis’e konuşan Bulutzedeler şöyle dedi: “Dönemin Başbakanı İrsen Küçük, bu sitenin inşaatı için Bulut İnşaat’a izin verdi. Hatta site yolunu Girne anayoluna bağlayan bir üst ya da alt geçit yapılacağı belirtildi. Projede site yolunun asfaltlanması, siteye havuz yapılacağı da yer almasına rağmen bu yönde de hiçbir çalışma yapılmadı. Devlet inşaat izni verdi, Bulut İnşaat çalışmalara başladı. Bizler de inandık, ucuz ev sahibi olacağız ümidi ile binlerce lira para yatırdık. Şimdi ne evlerimize kavuşabiliyoruz ne eve girenler tapularını alabiliyor. Proje kapsamında olduğu belirtilen bağlantı yolu, yolun asfaltlanması veya havuz inşaatı ise tamamen hayal. Bu noktada devletin bize el uzatması gerekiyor”.

“Biz ne olacağız?”

Girne Boğaz’daki Eviva Lavinium Sitesi’nde halen parasına ve evine kavuşamayan yüzlerce mağdur, satın aldıkları evlerin icralık olduğunu Havadis’in dünkü “Ne yaptın Temel” başlıklı manşet haberinden öğrendiklerini belirtti.

Bulut İnşaat mağdurları, icra işleminden sonra mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceğinin, giderilecekse nasıl bir çözüm yönteminin uygulanacağının açıklanmasını istedi.
İcra kararı karşısında şok olduklarını kaydeden bazı mağdurlar, “Temel Bulut dolandırdı, mahkeme icra dedi. İcra gerçekleşecek, evleri satın alan kişi ya bizi evden mi çıkaracak yoksa daha fazla para mı talep edecek?  Biz ne olacağız” diye sordu.

Gürcafer: Ortada çok nitelikli bir dolandırıcılık var

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un “ucuz ev” vaadi ile çok sayıda kişiyi kandırdığını ve doğru olmayan birçok para aldığını söyledi.
Ortada çok nitelikli bir dolandırıcılık olayının söz konusu olduğunu dile getiren Gürcafer, yaklaşık 3 ay önce Temel Bulut ve ihalenin müteahhitlerinden Aktunç İnşaat Direktörü Kemal Aktunç ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.
Gürcafer, “Temel Bulut’u ve ihalenin müteahhitlerinden Aktunç İnşaat Direktörü Kemal Aktunç’u çağırdık ve bir durum değerlendirmesi yapalım, bu işe nasıl bir çözüm bulabiliriz konuşalım dedik. Kemal Aktunç çok olumlu yaklaştı. Temel Bulut ise tüm iyi niyetimize rağmen gerçek resmi ortaya koymadı. Temel Bulut, bize bir liste getirdi. O listede kime ne kadar vereceği var, borçları nereye ne kadar bunlar yer alıyordu. Ancak birliğimizi o listede adı yer alamayan birçok vatandaş başvuruda bulundu. Temel Bulut, tüm yaşananlara rağmen bizim olumlu tavrımız ve yardım isteğimizin karşısında bile yalan söyledi. Bize yalan liste verdi. Bu adamla hiçbir şey olmaz” dedi.

“Birlik olmayan başına geleni çekecek”

Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Bulut İnşaat mağdurlarına yardımcı olabilmek için daha önce girişim başlattıklarını ancak bunda başarılı olamadıklarını anlattı.
Gelinen noktada yapılması gerekenin devletin, mağdur vatandaşların ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin birlikte hareket ederek soruna çözüm üretmesi olduğunu söyleyen Gürcafer, “Ancak mağdur vatandaşlar biz bu grup içerisinde yer almak istemiyoruz. Biz mağduruz sorunu sadece siz çözün derse de o zaman herkes başına geleni de çekecek” dedi.

Cafer Gürcafer, ülkede birçok inşaatın hali hazırda tıkanmış durumda olduğuna dikkat çekerek, “Başta Bulut İnşaat olmak üzere tıkanan diğer inşaatlarla ilgili en erken zamanda bir kriz masası oluşturulmalıdır” diye konuştu.

Cafer Gürcafer, bu yöndeki girişimlerini 14 Haziran’dan sonra başlatacaklarını belirterek, “Benim önerim bu saatten sonra yalnız vatandaşın değil devletin de bu konu ile ilgili adım atmasıdır. Belli bir program dahilinde birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

“Türkiye’yi de dolandırdı”

Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat sahibi Temel Bulut’un Türkiye’de de çok sayıda kişiyi dolandırdığını iddia etti.
Gürcafer, “Bulut İnşaat mağdurlarının bütünü ülkemizde değil. Türkiye’den de birliğimize ulaşıp, Temel Bulut tarafından dolandırıldığını söyleyen kişiler var” dedi.

“İrsen Küçük nerede?”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat için inşaat izninin İrsen Küçük hükümeti döneminde verildiğini dolayısıyla yaşananların bir muhatabının da İrsen Küçük olduğunu kaydetti.

Gürcafer, “Zamanında bu işin bu noktaya geleceğini söyledik ancak o günün koşullarında bizi suçlu çıkardılar. Bugün görüldü ki, tüm söylemlerimizde haklıydık. Şimdi neden böyle olduğunu veya bu işe nasıl bir çözüm üretileceğini aslında o günün başbakanı Sayın İrsen Küçük’e sormak lazım” şeklinde konuştu.

“Mülk içerisine yatırım yok”

Cafer Gürcafer, TC Yardım Heyeti’nin finansmanı ile Girne Boğaz’daki Eviva Lavinium Sitesi’nin yolunun asfaltlanacağı veya site yolunun Girne anayoluna bağlanacağı yönündeki söylentilerin ise asılsız olduğunu vurguladı.

Gürcafer, “TC Yardım Heyeti neden devreye girsin de Temel Bulut’a para versin ki? Eğer TC yardım Heyeti Temel Bulut’a para verecekse o halde yarım kalan, tıkanan diğer inşaatlar için de para versin. Bu yöndeki söylentilerin doğru olduğunu sanmıyorum. Mülk içerisine yatırım yok. Ancak orada bir kamu yolu, servis yolu yapılacaksa o başka” dedi.

 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Hürmüz Boğazı'nda Savaş Çanları: İran'dan "Boğazı Açma" Şartı ve ABD Üslerine Ağır Füze Saldırısı!
Hürmüz Boğazı'nda Savaş Çanları: İran'dan "Boğazı Açma" Şartı ve ABD Üslerine Ağır Füze Saldırısı!
ABD’de Şok Ölüm: Senatör Lindsey Graham’ın Ölüm Nedeni "Aort Yırtılması" Olarak Açıklandı!
ABD’de Şok Ölüm: Senatör Lindsey Graham’ın Ölüm Nedeni "Aort Yırtılması" Olarak Açıklandı!
Tel Aviv’den Tahran’a Gözdağı: İsrail Savunma Bakanı Katz, İran’a Tek Başına Saldırı İçin Orduya Talimat Verdi!
Tel Aviv’den Tahran’a Gözdağı: İsrail Savunma Bakanı Katz, İran’a Tek Başına Saldırı İçin Orduya Talimat Verdi!
Suriye’de Yeni Dönemin İlk Meclis Oturumu Yapıldı: Meclis Başkanlığına Türkiye'den Tanıdık İsim!
Suriye’de Yeni Dönemin İlk Meclis Oturumu Yapıldı: Meclis Başkanlığına Türkiye'den Tanıdık İsim!
Avrupa Birliği'nden Venedik Bienali’ne Rusya Ambargosu: 2 Milyon Avroluk Hibe İptal Edildi!
Avrupa Birliği'nden Venedik Bienali’ne Rusya Ambargosu: 2 Milyon Avroluk Hibe İptal Edildi!
Caracas’ta Yeni Güç Merkezi: 5 Yıldızlı Lüks Otel, ABD’nin İstihbarat ve Diplomasi Üssüne Dönüştü!
Caracas’ta Yeni Güç Merkezi: 5 Yıldızlı Lüks Otel, ABD’nin İstihbarat ve Diplomasi Üssüne Dönüştü!
Pasifik'te Doğal Afet Kabusu: Filipinler'i Vuran Bavi Tayfunu ve Muson Yağmurlarında 17 Can Kaybı!
Pasifik'te Doğal Afet Kabusu: Filipinler'i Vuran Bavi Tayfunu ve Muson Yağmurlarında 17 Can Kaybı!
Diplomasi Masasına Bombardıman Gölgesi: İsrail, Ateşkese Rağmen Lübnan’ın Güneyinde Evleri Havaya Uçuruyor!
Diplomasi Masasına Bombardıman Gölgesi: İsrail, Ateşkese Rağmen Lübnan’ın Güneyinde Evleri Havaya Uçuruyor!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Güneydoğu Asya'da Muson Kabusu: Bangladeş’teki Sel ve Heyelanlarda Can Kaybı 44'e Yükseldi!
Dış Politikada Yeni Dönem: New York Times'tan 'Fiili Sömürge Valisi' Marco Rubio İddiası!
Dış Politikada Yeni Dönem: New York Times'tan 'Fiili Sömürge Valisi' Marco Rubio İddiası!
Katar’da Tarihi Dönemin Sonu: Eski Emir Şeyh Hamad bin Halife Al Sani Hayatını Kaybetti!
Katar’da Tarihi Dönemin Sonu: Eski Emir Şeyh Hamad bin Halife Al Sani Hayatını Kaybetti!
Serbest Piyasada Döviz Kurları: Sterlin 63 TL Sınırını Aşarak İşlem Görüyor!
Serbest Piyasada Döviz Kurları: Sterlin 63 TL Sınırını Aşarak İşlem Görüyor!
GKK'dan Yedek Subay Aday Adaylarına Son Çağrı: Yoklama İşlemleri İçin Son Gün Bugün!
GKK'dan Yedek Subay Aday Adaylarına Son Çağrı: Yoklama İşlemleri İçin Son Gün Bugün!
Meteoroloji'den Kritik Sıcaklık Uyarısı: Termometreler 40 Dereceyi Görecek!
Meteoroloji'den Kritik Sıcaklık Uyarısı: Termometreler 40 Dereceyi Görecek!
Dünya Kupası'nda İpler Gerildi: Lionel Messi’den Portekizli Hakeme Sert Tepki!
Dünya Kupası'nda İpler Gerildi: Lionel Messi’den Portekizli Hakeme Sert Tepki!
Galatasaray Transferde Bombayı Patlatıyor: Lesley Ugochukwu İle Prensip Anlaşması Sağlandı!
Galatasaray Transferde Bombayı Patlatıyor: Lesley Ugochukwu İle Prensip Anlaşması Sağlandı!
Ülke Genelinde Dev Trafik Denetimi: 480 Sürücüye Ceza, 59 Araç Trafikten Men!
Ülke Genelinde Dev Trafik Denetimi: 480 Sürücüye Ceza, 59 Araç Trafikten Men!
Şanlı Erenköy Direnişi'nin 62. Yıl Dönümü: Anma Törenine Katılım İçin Son Başvuru 17 Temmuz!
Şanlı Erenköy Direnişi'nin 62. Yıl Dönümü: Anma Törenine Katılım İçin Son Başvuru 17 Temmuz!
Başbakan Üstel’den AP’nin Kıbrıs Kararına Sert Tepki: "Avrupa Parlamentosu Tarafsızlığını Tamamen Yitirdi"
Başbakan Üstel’den AP’nin Kıbrıs Kararına Sert Tepki: "Avrupa Parlamentosu Tarafsızlığını Tamamen Yitirdi"

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Serbest Piyasada Döviz Kurları: Sterlin 63 TL Sınırını Aşarak İşlem Görüyor!

GKK'dan Yedek Subay Aday Adaylarına Son Çağrı: Yoklama İşlemleri İçin Son Gün Bugün!

Meteoroloji'den Kritik Sıcaklık Uyarısı: Termometreler 40 Dereceyi Görecek!

Ülke Genelinde Dev Trafik Denetimi: 480 Sürücüye Ceza, 59 Araç Trafikten Men!

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle