MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

CEZA KANUNLARINI BİLMEMEK MAZERET SAYILMAZ

Ana SayfaEkonomi̇CEZA KANUNLARINI BİLMEMEK MAZERET SAYILMAZ
CEZA KANUNLARINI BİLMEMEK MAZERET SAYILMAZ

FETÖ firarisi Hakan Şükür'e tazminat kazandıran hakimler hakkında HSK'ya ihraç talebi

11 Şubat, 2025, Salı 12:32
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Gömük, FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün lehine tazminat kararları veren hakimlerle ilgili soruşturma ve kovuşturma açılmasına, soruşturma aşamasında tedbiren açığa alınmalarına, haklarında ihraç kararı verilmesi talebiyle Hakimler Savcılar Kuruluna dilekçe sundu.

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Başkanı Muhammet Gömük, FETÖ firarisi Hakan Şükür'e tazminat davası kazandırdıkları gerekçesiyle, "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanunu"na dayanarak, tespit ettikleri bir hakim ve tespit edilecek Asliye Hukuk Mahkemesi hakimleri hakkında soruşturma ve kovuşturma açılmasına, soruşturma aşamasında tedbiren açığa alınmalarına, haklarında ihraç kararı verilmesi talebiyle Hakimler Savcılar Kuruluna (HSK) dilekçe sundu.

Fetulahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu, resmi adıyla Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneğinin (TAYDER) Başkanı Muhammet Gömük, FETÖ firarisi Hakan Şükür'e tazminat davası kazandıran bir hakimin HSK'da bulunduğunu öne sürdü. FETÖ ile mücadelede şu ana kadar 12 kitap çıkaran Gömük, avukatı Burak Bekiroğlu aracılığıyla HSK'ya sunduğu dilekçede, tespit edilen bir hakim ile tespit edilecek Asliye Hukuk Mahkemesi hakimlerinin, 6415 sayılı kanunun 2. ve 3713 sayılı kanunun mülga 8/2. ihlal yoluyla 5237 sayılı TCK 220/7 ve 257. maddeleri gereğince suç işledikleri ifade edildi. Bu gerekçe ile haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmasına, soruşturma aşamasında tedbiren açığa alınmalarına, haklarında ihraç kararı verilmesi talep edildi.

SUÇA İLİŞKİN DİLEKÇEDEN DETAYLAR

Söz konusu dilekçede şu ifadelere yer verildi: "HSK sistemlerinden sorgulama yapmak suretiyle firari Hakan Şükür'ün açmış olduğu davaların görüldüğü mahkemelerin tespitiyle, lehine hüküm tesis etmek suretiyle 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanunun 2. ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu mülga 8/2. maddelerini ihlal yoluyla hüküm tesis ederek, FETÖ firarisi şahsın yargı üzerinden yasaya aykırı gelir elde etmesini sağlayan ve bu ihlalleri yargı görevleri üzerinden gerçekleştirerek suçu meşru zemine oturtmak suretiyle, ilgili sevk maddelerini ihlal eden hakimlerin isimlerinin tespit edilmesine, tespit edilecek hakimler hakkında 6415SK - 3713SK - 5237 Sayılı TCK 220/7 ve 257. maddeleri gereğince soruşturma ve kovuşturma açılmasına, soruşturma aşamasında tedbiren açığa alınmalarına, haklarında ihraç kararı verilmesini içeren taleptir.

Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine yönelik darbe girişiminde bulunan, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs eden, hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden eylemleri gerçekleştiren FETÖ Silahlı Terör Örgütüne, örgüt mensuplarına veya bu suçlardan yargılanmaktan kurtulmak için firari olanlara yönelik her ne suretle olursa olsun maddi yardım yapmak, buna zemin hazırlamak veya aracılık etmek 6415 Sayılı Terörizmin Finansının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununa ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa muhalefet etmektir. Bu ihlali yapan kişilerin meslek, mevki, makam veya pozisyonlarının hiçbir önemi olmadığı gibi, gerçekleştirmiş oldukları görev üzerinden bu suçu meşru zemine oturtmak suretiyle işleyenlerin ağırlaştırılmış sevk maddeleriyle yargılanmaları da esastır. Bu minvalde yukarıda adı yazılı şikayetli hakim ve tespit edilecek diğer kişiler, yapmış oldukları hakimlik görevini kötüye kullanarak, FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün vatandaşlarımıza açmış olduğu tazminat davalarını ilgili maddeler gereğince 'terörizmin finansının önlenmesi ve diğer kanunlardaki maddelerin ihlaline neden olacağı gerekçesiyle' reddetmeleri gerekirken, talebi kabul etmişler ve bu vesileyle firari şahısın maddi menfaat temin etmesine yani şikayete konu yasa maddelerinin ihlaline neden olmuşlardır" denildi.

FETÖ firarisi Hakan Şükür'e tazminat kazandıran hakimler hakkında HSK'ya ihraç talebi

"CEZA KANUNLARINI BİLMEMEK MAZERET SAYILMAZ"

5237 Sayılı Yasanın 4. Maddesi'nin açık olduğunu belirten dilekçede şöyle devam etti: "Kanunun bağlayıcılığı Madde 4- (1) Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmaz. Vatandaşlarımıza dahi bu madde gereğince muamele yapılırken, yerel mahkemeler, Bölge Adliye Mahkemeleri veya Yargıtay Ceza Dairelerinin dahi ince bir hatta tartıştıkları hususları sanki vatandaşlarımızın bilmesi gerektiği sonucundan hareketle haklarında yargılamalar yapılırken, hakimlik görevi ifa eden profesyonellerin, kanunu bilmemeleri veya gözden kaçamayacak hususları sanki gözden kaçmış gibi, diğer kanun maddelerini açık ihlal ederek ve bu yolla suç işlenmesini kolaylaştıracak kararlar vererek ihlalde bulunmalarının kabul edilmesi mümkün değildir.

Bu bağlamda tespit edilecek mahkemelerin karar vericileri, vermiş oldukları kararlarla esasen firari FETÖ şüphelisine mali kaynak sağlamaktadırlar. Bu hassas ve ince çizgideki değerlendirmenin hatalı yapılması, kritik ve vahim sonuçların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Diğer bir yandan FETÖ firarilerinin yabancı ülkelerden çıkartmış oldukları ve konsoloslukça onaylanmamış vekaletler üzerinden, kaçmış oldukları Türk yargısını tünel olarak kullanıp okyanus ötesinden verdikleri talimatla yapılan şikayet ve açılan davaların esasen tek taraflı olarak vatandaşlarımız aleyhinde yürüdüğünü, vatandaşlarımızın ise onlar hakkında şikayette bulunduklarında veya dava açtıklarında, şahısların kaçak olmalarından kaynaklı yargılamanın sürüncemede kaldığını ve yürümediğini, bu nedenle adaletin terazisinin tek taraflı bir duruma geldiğini ve dengelerin bozulduğunu da hatırlatırım. Bu firarilerin kaçmış oldukları Türk yargısını vatandaşlarımıza silah olarak kullanmaları da müsaade edilmemelidir. Bahsi geçen şikayetli ve tespit edilecek diğer hakimler, vatandaşlarımıza okyanus ötesinden darbe vurulmasına neden oldukları gibi yukarıda bahsetmiş olduğumuz ihlalleri de gerçekleştirmektedirler"

"TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDAKİ KANUN'UN İHLALİ"

Dilekçenin sonunda şu ifadelere yer verildi: "6415 sayılı Terörizmin Finansmanını Önlenmesi Hakkındaki Kanunun 2. ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu mülga 8/2. maddesi ihlal edilmek suretiyle, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu 220/2 ve 257. Maddelerinde yazılı suçların açıkça işlendiği, bu vesileyle mahkemeler eliyle firari şahısın gelir elde etmesine neden olunduğu, hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama emri bulunan, diğer yandan İçişleri Bakanlığının sayfasında terörden aranan şahıslar listesinde adı-kişi kartı ve fotoğrafı aleni şekilde yayınlanan, kişi lehine hükmedilen tazminatlar neticesinde, adı geçen firari Hakan Şükür'e yasaya aykırı olarak meşru yöntemle gelir gitmesine neden olan ve milli güvenliğimizi ilgilendiren yasaların ilgili amir hükümlerini ihlal eden yargı mensupları hakkında soruşturma açılarak ivedilikle gereği yapmalıdır. HSK sistemlerinden sorgulama yapmak suretiyle firari Hakan Şükür'ün açmış olduğu davaların görüldüğü mahkemelerin tespitiyle, lehine hüküm tesis etmek suretiyle 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanunun 2. ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu mülga 8/2. Maddelerini ihlal ederek, FETÖ firarisi şahsın yargı üzerinden yasaya aykırı gelir elde etmesini sağlayan ve bu ihlalleri yargı görevleri üzerinden gerçekleştirerek suçu meşru zemine oturtmak suretiyle ilgili sevk maddelerini ihlal eden hakimlerin isimlerinin tespit edilmesine, şikayetli hakim ve tespit edilecek diğer hakimler hakkında 6415SK - 3713SK - 5237 Sayılı TCK 220/7 ve 257. maddeleri gereğince soruşturma ve kovuşturma açılmasına, soruşturma aşamasında tedbiren açığa alınmalarına, haklarında ihraç kararı verilmesini arz ve talep ederim."

FETÖ firarisi Hakan Şükür'e tazminat kazandıran hakimler hakkında HSK'ya ihraç talebi

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gazze’de Ateşkes Hattında Kanlı Saldırı: İsrail İHA’sı Sivilleri Hedef Aldı!
Gazze’de Ateşkes Hattında Kanlı Saldırı: İsrail İHA’sı Sivilleri Hedef Aldı!
Kritik Eşik Aşılıyor mu? İran, ABD’ye Ait F-35 Savaş Uçağını Düşürdüğünü Duyurdu!
Kritik Eşik Aşılıyor mu? İran, ABD’ye Ait F-35 Savaş Uçağını Düşürdüğünü Duyurdu!
Trump’tan İran’a Yeni Tehdit: "Henüz Başlamadık, Sıradaki Hedef Köprüler ve Santraller!"
Trump’tan İran’a Yeni Tehdit: "Henüz Başlamadık, Sıradaki Hedef Köprüler ve Santraller!"
Körfez'de Tansiyon Zirvede: Kuveyt’in Petrol ve Enerji Tesislerine İHA Saldırısı!
Körfez'de Tansiyon Zirvede: Kuveyt’in Petrol ve Enerji Tesislerine İHA Saldırısı!
Pentagon’da Silah Yasağı Kalktı: Bakan Hegseth Üslerde Şahsi Silah Taşıma Engelini Kaldırdı!
Pentagon’da Silah Yasağı Kalktı: Bakan Hegseth Üslerde Şahsi Silah Taşıma Engelini Kaldırdı!
Pentagon’da Deprem Etkisi: ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Randy George "Derhal" Emekliye Sevk Edildi!
Pentagon’da Deprem Etkisi: ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Randy George "Derhal" Emekliye Sevk Edildi!
Arda Güler'den Vefa Paylaşımı: Mert Hakan Yandaş'ın Tahliyesine İlk Tepki Madrid'den Geldi!
Arda Güler'den Vefa Paylaşımı: Mert Hakan Yandaş'ın Tahliyesine İlk Tepki Madrid'den Geldi!
Korkutan Haber: Mircea Lucescu Hastanede İkinci Kez Kalp Krizi Geçirdi!
Korkutan Haber: Mircea Lucescu Hastanede İkinci Kez Kalp Krizi Geçirdi!
Mert Hakan Yandaş Özgürlüğüne Kavuştu: "Camiamız Kötü Gün Dostu Olduğunu Kanıtladı"
Mert Hakan Yandaş Özgürlüğüne Kavuştu: "Camiamız Kötü Gün Dostu Olduğunu Kanıtladı"
Galatasaray’da Dev Eksiklik: Trabzonspor Deplasman Kadrosunda 3 Yıldız Yok!
Galatasaray’da Dev Eksiklik: Trabzonspor Deplasman Kadrosunda 3 Yıldız Yok!
Lefkoşa İtfaiye Hattında Arıza: 199 Devre Dışı Kaldı, İşte Acil Ulaşım Numarası!
Lefkoşa İtfaiye Hattında Arıza: 199 Devre Dışı Kaldı, İşte Acil Ulaşım Numarası!
Meclis Futbol Takımı Antalya'da Finale Veda Etti: Dursun Oğuz Maçta Sakatlandı!
Meclis Futbol Takımı Antalya'da Finale Veda Etti: Dursun Oğuz Maçta Sakatlandı!
KKTC’nin İlk Başbakanı Mustafa Çağatay, Vefatının 37. Yılında Devlet Töreniyle Anıldı
KKTC’nin İlk Başbakanı Mustafa Çağatay, Vefatının 37. Yılında Devlet Töreniyle Anıldı
Denizlerde Fırtına Alarmı: Taurus Bölgesinde Rüzgarın Şiddeti "8" Kuvvetine Ulaşacak!
Denizlerde Fırtına Alarmı: Taurus Bölgesinde Rüzgarın Şiddeti "8" Kuvvetine Ulaşacak!
Değirmenlik-Akıncılar’da Halk Sağlığı Mesaisi: 81 İş Yerine Baskın, Onlarca Ürüne El Konuldu!
Değirmenlik-Akıncılar’da Halk Sağlığı Mesaisi: 81 İş Yerine Baskın, Onlarca Ürüne El Konuldu!
3 Nisan Hava Durumu: Meteoroloji’den Hem Sağanak Hem de Sert Rüzgar Uyarısı!
3 Nisan Hava Durumu: Meteoroloji’den Hem Sağanak Hem de Sert Rüzgar Uyarısı!
Meteoroloji'den Kritik 'Toz' Alarmı: Kuzey Afrika Üzerinden Geliyor, 3 Gün Sürecek!
Meteoroloji'den Kritik 'Toz' Alarmı: Kuzey Afrika Üzerinden Geliyor, 3 Gün Sürecek!
Piyasalarda Hareketli Sabah: Sterlin 60 TL Sınırına Dayandı, Dolar ve Euro’da Kritik Seviyeler!
Piyasalarda Hareketli Sabah: Sterlin 60 TL Sınırına Dayandı, Dolar ve Euro’da Kritik Seviyeler!
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

Dr. Şerif Yeşil: “Ağız Kokusu Basit Bir Sorun Gibi Görülmemeli”

Dr. Şerif Yeşil: “Sağlıklı Beslenme Diş Sağlığını Doğrudan Etkiler”

Dr. Şerif Yeşil: “Düzenli Diş Kontrolü Büyük Sorunların Önüne Geçer”

Uber Eats, Avrupa Genişleme Planına Yunanistan’ı Dahil Etti

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle