MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı

Ana SayfaGündemHDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı
HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekilleri tutuklandı.

05 Kasım, 2016, Cumartesi 10:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmada ifade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan tutuklanırken, Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Öztürk hakkında yakalama kararı 

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu tutuklandı.

Hakkında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Milletvekili Encu'nun Şırnak Adliyesinde savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasından sonra sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün yurt dışında olduğu bildirildi. 

Tuğba Hezer Öztürk hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Yapılan araştırma sonucu yurt dışına çıktığını belirlenen Öztürk hakkında, tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Savcılıkça gözaltı kararı bulunan Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan hakkındaki süreç devam ediyor. 

Zeydan tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında hazırlanan fezlekede, terör örgütünün propagandasını yaptığı, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüşünde "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar." ifadesini kullandığı vurgulanmıştı.

Ağırlıklı terörle ilgili suçları kapsıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör soruşturması kapsamında gece Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki evinde, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da gece Ankara'daki evinde gözaltına alınarak, Diyarbakır'a getirilmişti.

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda gözaltına alınan HDP milletvekillerinin terör suçlarıyla ilgili çok sayıda fezlekesi bulunuyor. HDP'li 55 milletvekili hakkındaki 511 dosya, ağırlıklı terörle ilgili suçları kapsıyor. 

Demirtaş'a yönelik suçlamalar

Gözaltına alınan ve hakkında en fazla dosya bulunan milletvekili Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın fezlekelerinde, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" gibi suçları işlediği yer alıyor.

Demirtaş'ın dosyalarında yer alan diğer suçlar şu şekilde: 

"Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı kanuna muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı kanuna muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliği ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs." 

Gözaltındaki diğer bir milletvekili Figen Yüksekdağ'ın fezlekelerindeki suçlar arasında ise şunlar yer alıyor: 

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek."

 

Terör örgütüne yardımlar dosyalarda

Yurt dışında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne silah sağlamak, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarını işlediği belirtilen fezlekeleri dikkati çekiyor.

Sarıyıldız'ın dosyasında terörle mücadele kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca verilen talimat ve yönlendirmeler ile bazı terör örgütü mensuplarını bulundukları yerden çıkartarak, "örgüt mensuplarını gizli bir şekilde operasyon bölgesinden kaçırmak, güvenlik güçlerince yakalanmalarını engellemek, operasyonlara mani olunması amacıyla vatandaşlar üzerinde baskı kurmaya çalışmak suretiyle silahlı terör örgütüne üye olma ve yönetme" suçunu işlediğine işaret ediliyor. 

Faysal Sarıyıldız'ın "silahlı terör örgütüne silah sağlamak" suçuna ilişkin fezlekesinde ise kendi üzerine kayıtlı araçla, bir Suriye uyrukluyla 27 Ocak 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ele geçirilen çok sayıda el bombası, gece görüş dürbünü, telsiz, M-16 marka tüfek, tabanca ile çok sayıda mermiyi, PKK'nın Suriye kanadı PYD/YPG'ye göndermek üzere söz konusu ilçeye getirdiği ifade ediliyor. 

Milletvekiline, "kaymakamı öldürmeye teşebbüs" suçlaması

İfade vermeye gitmeyen milletvekillerine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun ise "askeri yasak bölgelere girmek, halkı askerlikten soğutma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, terör örgütü propagandası yapma, zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işlediğine yönelik dosyaları bulunuyor. 

Encu hakkında Şırnak Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin taziye ziyaretinde bulunmak, hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüşmek üzere bölgeye giden dönemin Kaymakamı Naif Yavuz'un yaralanması nedeniyle "öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği dosyası da bulunuyor. Fezlekede Encu'nun, Kaymakam Yavuz'a yönelik, "Vurun, öldürün, ateşe atın, yakın" şeklinde ifadeler kullandığı, beraberindeki grupla saldırıda bulunmak suretiyle Yavuz'un hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına neden olduğu ve "iştirak halinde yaralamak suretiyle kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği belirtiliyor. 

Öztürk'ün dosyası

Ankara'da 17 Şubat'taki saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine giden ve yurt dışında bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün dosyalarında "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" gibi suçlamalar yer alıyor. 

Gözaltında bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın ise 2 Ağustos 2014 tarihinde Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki Zage mevkisinde yaralanan 2 teröristin tedavilerinin yaptırılması amacıyla aracı olduğu ve böylece "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunu işlediği kaydediliyor.

hdpdemirtaşfigen yüksekdağkıbrıskıbrıs haber siteleritaktürk ajansıkıbrısdevlet haber ajansıkktc haberhaber kktckıbrıs haberlerikıbrıs gazetesikıbrıs postasıhavadishavadis gazetesiyenidüzenhaber kıbrıskıbrıs habernehaberkibriskktc üniversitelerkibrishabersitesiakperdoğantctürkiye
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gazze’de Ateşkes Hattında Kanlı Saldırı: İsrail İHA’sı Sivilleri Hedef Aldı!
Gazze’de Ateşkes Hattında Kanlı Saldırı: İsrail İHA’sı Sivilleri Hedef Aldı!
Kritik Eşik Aşılıyor mu? İran, ABD’ye Ait F-35 Savaş Uçağını Düşürdüğünü Duyurdu!
Kritik Eşik Aşılıyor mu? İran, ABD’ye Ait F-35 Savaş Uçağını Düşürdüğünü Duyurdu!
Trump’tan İran’a Yeni Tehdit: "Henüz Başlamadık, Sıradaki Hedef Köprüler ve Santraller!"
Trump’tan İran’a Yeni Tehdit: "Henüz Başlamadık, Sıradaki Hedef Köprüler ve Santraller!"
Körfez'de Tansiyon Zirvede: Kuveyt’in Petrol ve Enerji Tesislerine İHA Saldırısı!
Körfez'de Tansiyon Zirvede: Kuveyt’in Petrol ve Enerji Tesislerine İHA Saldırısı!
Pentagon’da Silah Yasağı Kalktı: Bakan Hegseth Üslerde Şahsi Silah Taşıma Engelini Kaldırdı!
Pentagon’da Silah Yasağı Kalktı: Bakan Hegseth Üslerde Şahsi Silah Taşıma Engelini Kaldırdı!
Pentagon’da Deprem Etkisi: ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Randy George "Derhal" Emekliye Sevk Edildi!
Pentagon’da Deprem Etkisi: ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Randy George "Derhal" Emekliye Sevk Edildi!
Arda Güler'den Vefa Paylaşımı: Mert Hakan Yandaş'ın Tahliyesine İlk Tepki Madrid'den Geldi!
Arda Güler'den Vefa Paylaşımı: Mert Hakan Yandaş'ın Tahliyesine İlk Tepki Madrid'den Geldi!
Korkutan Haber: Mircea Lucescu Hastanede İkinci Kez Kalp Krizi Geçirdi!
Korkutan Haber: Mircea Lucescu Hastanede İkinci Kez Kalp Krizi Geçirdi!
Mert Hakan Yandaş Özgürlüğüne Kavuştu: "Camiamız Kötü Gün Dostu Olduğunu Kanıtladı"
Mert Hakan Yandaş Özgürlüğüne Kavuştu: "Camiamız Kötü Gün Dostu Olduğunu Kanıtladı"
Galatasaray’da Dev Eksiklik: Trabzonspor Deplasman Kadrosunda 3 Yıldız Yok!
Galatasaray’da Dev Eksiklik: Trabzonspor Deplasman Kadrosunda 3 Yıldız Yok!
Lefkoşa İtfaiye Hattında Arıza: 199 Devre Dışı Kaldı, İşte Acil Ulaşım Numarası!
Lefkoşa İtfaiye Hattında Arıza: 199 Devre Dışı Kaldı, İşte Acil Ulaşım Numarası!
Meclis Futbol Takımı Antalya'da Finale Veda Etti: Dursun Oğuz Maçta Sakatlandı!
Meclis Futbol Takımı Antalya'da Finale Veda Etti: Dursun Oğuz Maçta Sakatlandı!
KKTC’nin İlk Başbakanı Mustafa Çağatay, Vefatının 37. Yılında Devlet Töreniyle Anıldı
KKTC’nin İlk Başbakanı Mustafa Çağatay, Vefatının 37. Yılında Devlet Töreniyle Anıldı
Denizlerde Fırtına Alarmı: Taurus Bölgesinde Rüzgarın Şiddeti "8" Kuvvetine Ulaşacak!
Denizlerde Fırtına Alarmı: Taurus Bölgesinde Rüzgarın Şiddeti "8" Kuvvetine Ulaşacak!
Değirmenlik-Akıncılar’da Halk Sağlığı Mesaisi: 81 İş Yerine Baskın, Onlarca Ürüne El Konuldu!
Değirmenlik-Akıncılar’da Halk Sağlığı Mesaisi: 81 İş Yerine Baskın, Onlarca Ürüne El Konuldu!
3 Nisan Hava Durumu: Meteoroloji’den Hem Sağanak Hem de Sert Rüzgar Uyarısı!
3 Nisan Hava Durumu: Meteoroloji’den Hem Sağanak Hem de Sert Rüzgar Uyarısı!
Meteoroloji'den Kritik 'Toz' Alarmı: Kuzey Afrika Üzerinden Geliyor, 3 Gün Sürecek!
Meteoroloji'den Kritik 'Toz' Alarmı: Kuzey Afrika Üzerinden Geliyor, 3 Gün Sürecek!
Piyasalarda Hareketli Sabah: Sterlin 60 TL Sınırına Dayandı, Dolar ve Euro’da Kritik Seviyeler!
Piyasalarda Hareketli Sabah: Sterlin 60 TL Sınırına Dayandı, Dolar ve Euro’da Kritik Seviyeler!
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Lefkoşa İtfaiye Hattında Arıza: 199 Devre Dışı Kaldı, İşte Acil Ulaşım Numarası!

Meclis Futbol Takımı Antalya'da Finale Veda Etti: Dursun Oğuz Maçta Sakatlandı!

KKTC’nin İlk Başbakanı Mustafa Çağatay, Vefatının 37. Yılında Devlet Töreniyle Anıldı

Denizlerde Fırtına Alarmı: Taurus Bölgesinde Rüzgarın Şiddeti "8" Kuvvetine Ulaşacak!

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle