MENU
  • TEKNOLOJİ
  • CANLI TV
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Kıbrıs Haber Sitesi
DOLAR40.5555
EURO47.7387
GR ALTIN4380.4
ÇEYREK3993.2
Ankara
Kıbrıs Haber Sitesi
Kıbrıs Haber Sitesi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • TÜRKİYE
  • MAGAZİN
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR SANAT
  • YAŞAM
Kapat

İHMAL ÖLÜM GETİRİDİ

Ana SayfaGündemİHMAL ÖLÜM GETİRİDİ
İHMAL ÖLÜM GETİRİDİ

Çayırova’da beton mikserinin içerisine düşüp feci şekilde hayatını kaybeden Bangladeşli işçinin ölümüyle ilgili uzmanların hazırladığı raporda, 9 gündür tutuklu olan operatör Sinan Birgin’in “kusurlu” olduğu ve “ihmali” bulunduğu belirtiliyor

15 Şubat, 2017, Çarşamba 13:53
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İskele’ye bağlı Çayırova köyünde, 4 Şubat 2017 tarihinde, “Premix” isimli beton şantiyesinde çalışan Bangladeşli işçi 39 yaşındaki İdris Dhili’nin, panmikserin (sabit büyük mikser makinesi) temizlik kapağından içine düşmesi sonucu feci şekilde hayatını kaybettiği iş kazasıyla ilgili ihmali olduğu suçlamasıyla 9 gündür tutuklu olan operatör Sinan Birgin aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Elektronik Mühendisleri Odası uzmanlarının hazırladığı raporda, panmikserin temizlik amacıyla kullanılan kapaklarında, güvenlik amacıyla bulunan güvenlik butonunda arıza olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Polisin, zanlı Sinan Birgin’e yaptığı sorgulamada, güvenlik butonundaki arızayı 1 ay önce fark ettiğini belirtip kendi imkânlarıyla arızayı düzelttiğini beyan ettiği ifade edildi.

Polis de bu rapor üzerine zanlı Sinan Birgen’i “kusurlu” bularak, “ehil kişi” olmadığı halde arızalı güvenlik butonunu kendi imkanlarıyla tamir edip, bu durumu ilgililere bildirmekte “ihmali” bulunduğundan dava dosyaladı.

Sinan Birgin’in ise yazılı dava tebliğinde suçlamayı kabul etmediği bildirildi.

Zanlı, mahkemenin kefalet emrini yerine getirerek yargılanacağı güne kadar serbest kaldı.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan Müfettiş Muavini Ömer Çakır’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis Ömer Çakır, 4 Şubat 2017 tarihinde, saat 19.00’da, Çayırova’da, Uçanok Şirketi’ne ait Premix Beton isimli beton şantiyesinde, Çayırova’da sakin Bangladeş uyruklu İdris Dhali isimli işçinin, şantiye içerisinde bulunan beton yapmaya yarayan 6 buçuk metre yüksekliğindeki büyük sabit panmikser aracın içerisindeki demir çarklara sıkışarak vefat ettiğini anımsattı.

Müfettiş Muavini Ömer Çakır, İdris Dhili’nin daha sonra JD 972 plakalı mikser araca çamurla birlikte aktarıldığı ve aracın Bafra’ya seyrettiğinin tespit edildiğini hatırlattı.

Müteveffanın cansız bedeninin aynı gün saat 19.45’te, şantiye yanında bulunan boş arazi içerisine çamurla birlikte dökülerek tespit edildiğini belirten Çakır, yaptıkları soruşturmada, panmikser aracı kullanmaya tek kişinin zanlı Sinan Birgin olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Tahkikat sorumlusu, zanlının, 5 Şubat tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk emri alındığını kaydetti.

Tanık polis, aynı gün Çalışma Dairesi müfettişlerini ve teknik müfettişin olay yerinde inceleme başlattığını ifade etti.

Müfettişlerin incelemesinin ardından Makine Mühendisler Odası ve Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Odası uzmanlarının inceleme yapması konusunun uygun olduğu kanısına varıldığını anlatan müfettiş muavini, müdürlüklerinin konu işyerine ayrıntılı inceleme yapılması için yazışma başlattıklarını ifade etti.

8 Şubat 2017 tarihinde zanlı Sinan Birgin’in mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhinde 6 gün daha tutukluluk emri temin edildiğine değinen Ömer Çakır, aynı gün, ilgili mühendislerin olay yerini ziyaret ederek bir araştırma başlattıklarını söyledi.

13 Şubat 2017 tarihinde mühendislerin oluşturduğu ayrıntılı raporun ellerine ulaştığını kaydeden Çakır, bu rapor ışığında konu panmikserin temizlik amacıyla kullanılan kapaklarında güvenlik amacıyla bulunan güvenlik butonunda arıza olduğu tespit edildiğini kaydetti.

Tanık polis, aldıkları rapor ışığında, güvenlik butonundaki arıza ile ilgili zanlı Sinan Birgin’in, İskele Merkez Karakolu hücrelerinden çıkarılarak Adli Şube’de sorgulandığını, zanlının, güvenlik butonundaki arızayı 1 ay önce fark ettiğini belirtip kendi imkânlarıyla arızayı düzelttiğini bildirmesi üzerine kanuni ihtar tahtında suçunun bildirildiğini aktardı.

Tahkikat sorumlusu zanlı Sinan Birgin’in ithama cevaben, “çalışıyordu” diye cevap vermesi üzerine vermek istediği gönüllü ifadesini yargıç kaidelerine uygun olarak temin ettiklerini ifade etti.

Müfettiş Muavini Ömer Çakır, daha sonra zanlı Sinan Birgin’in 14 Şubat 2017 tarihinde İskele Merkez Karakolu hücrelerinden çıkarılarak kendisine yazılı dava tebliğinde bulunulduğunu açıkladı.

Zanlı Sinan Birgin’in TC vatandaşı olup, Uçanok İnşaat Şirketi’nde çalışma izniyle çalışmakta olduğunu anlatan Çakır, zanlının evli olduğunu ve Mağusa’da yaşadığını dile getirdi.

Tahkikat memuru, zanlının davasında hazır bulunabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını talep ettiklerini belirtti.

Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan Müfettiş Muavini Ömer Çakır, Çalışma Dairesi’nin daha ayrıntılı bir rapor hazırlayacağını, dairenin de iş kazasıyla ilgili tahkikat başlattığı yönünde bilgileri olduğunu, kendilerine bu yönde sonuç verilmediğini ve Çalışma Dairesi raporunu bilahare temin edeceklerini söyledi.

Sorulara cevap veren Ömer Çakır, “Soruşturmamızda kusur tespit ettik. Yazılı dava tebliğinde kusurun ne olduğunu şu şekilde belirttik; ‘Siz itham olunursunuz ki 2017 yılı Ocak ayı içerisinde Çayırova Uçanok İnşaat Şirketi’ne ait Premix Hazır Beton Şantiyesi isimli işyerinde, panmikser aracın sorumlusu olup, panmikserin temizlik amacıyla kullanılan kapaklarında, güvenlik amacıyla bulunan switchdeki arızayı fark edip ehil kişi olmadığınız halde, arızayı kendi imkanınızla tamir ederek ilgililere bilgi vermekten ihmal gösterip, aynı şekilde çalışmaya devam etmesi sonucu 4 Şubat 2017 tarihinde saat 19.00 raddelerinde aynı işyerinde çalışmakta olan Bangladeş uyruklu İdris Dhali’nin panmikser içerisinde bulunduğu sırada güvenlik switchinin görev yapmayarak, sistemin çalışması sonucu İdris Dhali’nin demir çarkların arasına sıkışması sonucu ölümüne sebebiyet verdiniz.’

Zanlının bu dava tebliğini kabul etmediğini ifade eden Çakır, kendilerine ulaşan raporun elektrik ve makine mühendislerinin hazırladığı rapor olduğunu dile getirdi.

Tanık polis, Çalışma Dairesi’nin yapacağı incelemenin İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olduğunu ve olayda İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili bir kusur varsa bu kusurun Çalışma Dairesi’nin raporunda tespit edileceğini ifade etti.

Yargıç Umut İnan, zanlının, KKTC vatandaşı 2 kefilin imza edeceği 200 bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Umut İnan, zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

ölümlü kazaiş kazasıkktcçayırovabeton mikserölümadli haber
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Admin

Admin

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Karadeniz derbisini kazanan Trabzonspor, Fenerbahçe ile puanları eşitledi
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı
Galatasaray, RAMS Başakşehir’i 3-0 mağlup ederek şampiyonluk ateşini yaktı
Bundesliga’da olaylı maç: Bayern Münih 9 kişi kaldı, 3 gol VAR’dan iptal edildi
Bundesliga’da olaylı maç: Bayern Münih 9 kişi kaldı, 3 gol VAR’dan iptal edildi
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran açıkladı: Tedesco ve Özek ile yola devam
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran açıkladı: Tedesco ve Özek ile yola devam
Potanın Perileri Japonya’yı mağlup etti: Dünya Kupası elemelerinde kritik galibiyet
Potanın Perileri Japonya’yı mağlup etti: Dünya Kupası elemelerinde kritik galibiyet
Arda Güler’den inanılmaz gol: Real Madrid’in galibiyetine damga vurdu
Arda Güler’den inanılmaz gol: Real Madrid’in galibiyetine damga vurdu
Formula 1 Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix’lerini güvenlik gerekçesiyle iptal etti
Formula 1 Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix’lerini güvenlik gerekçesiyle iptal etti
ABD yönetimi Venezuela’nın enerji sektörüne yönelik izinleri genişletti
ABD yönetimi Venezuela’nın enerji sektörüne yönelik izinleri genişletti
Kenya’da sel felaketi: Hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye yükseldi
Kenya’da sel felaketi: Hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye yükseldi
İran saldırıları sonrası Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği sert düştü
İran saldırıları sonrası Hürmüz Boğazı’nda gemi trafiği sert düştü
İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 12 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
Trump’tan Jake Paul’e İran Açıklaması: “İlk Hamleyi Biz Yaptık”
Trump’tan Jake Paul’e İran Açıklaması: “İlk Hamleyi Biz Yaptık”
ABD’nin İran Operasyonlarında 14 Günde 3,8 Milyar Dolarlık Askeri Kayıp İddiası
ABD’nin İran Operasyonlarında 14 Günde 3,8 Milyar Dolarlık Askeri Kayıp İddiası
Dr. Şerif Yeşil: “Ağız Kokusu Basit Bir Sorun Gibi Görülmemeli”
Dr. Şerif Yeşil: “Ağız Kokusu Basit Bir Sorun Gibi Görülmemeli”
Dr. Şerif Yeşil: “Sağlıklı Beslenme Diş Sağlığını Doğrudan Etkiler”
Dr. Şerif Yeşil: “Sağlıklı Beslenme Diş Sağlığını Doğrudan Etkiler”
Dr. Şerif Yeşil: “Düzenli Diş Kontrolü Büyük Sorunların Önüne Geçer”
Dr. Şerif Yeşil: “Düzenli Diş Kontrolü Büyük Sorunların Önüne Geçer”
Gazimağusa’da İstanbul Outlet Şubesi Görkemli Bir Törenle Açıldı
Gazimağusa’da İstanbul Outlet Şubesi Görkemli Bir Törenle Açıldı
KKTC’de Üniversiteler İçin Teknoloji ve Girişimcilik Odaklı Dönüşüm
KKTC’de Üniversiteler İçin Teknoloji ve Girişimcilik Odaklı Dönüşüm
AB Uçuş Emniyeti Kurumu EASA’dan Orta Doğu ve Basra Körfezi Hava Sahası Uyarısı
AB Uçuş Emniyeti Kurumu EASA’dan Orta Doğu ve Basra Körfezi Hava Sahası Uyarısı
Arap Ülkelerindeki Türk Büyükelçiliklerinden Vatandaşlara Güvenlik ve Teyakkuz Uyarısı
Arap Ülkelerindeki Türk Büyükelçiliklerinden Vatandaşlara Güvenlik ve Teyakkuz Uyarısı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Gazimağusa’da İstanbul Outlet Şubesi Görkemli Bir Törenle Açıldı

KKTC’de Üniversiteler İçin Teknoloji ve Girişimcilik Odaklı Dönüşüm

Ünal Üstel ve Hakan Dinçyürek Pamuklu Devlet Hastanesi’nde İnceleme Yaptı: Hastane Yıl Sonundan Önce Hizmete Girecek

Ünal Üstel ve Erhan Arıklı İskele–Boğaz Yolu’nu İnceledi: Çalışmalar Bayram Sonrası Başlıyor

Kıbrıs Haber Sitesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber Sitesi 2023 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle