Güney Kıbrıs Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Aleksis Vafeadis, Larnaka Havalimanı’ndan ülkeye varış yolunun 2027 yılına kadar kapalı kalacağını açıkladı. Bakan, yolun kapalı olmasının sebebinin havalimanının genişletilmesi için yürütülen inşaat sahası olduğunu belirtti.
Haravgi gazetesine konuşan Vafeadis, Baf Havalimanı’ndaki çimento ve beton bölmelerin kaldırılmasıyla ilgili değişiklikleri de değerlendirdi. Güvenlik gerekçesiyle daha önce trafiğe kapatılan bölümlerin artık güvenlik riski taşımadığını, bu nedenle beton bariyerlerin kaldırıldığını söyledi.
Vafeadis, Larnaka Havalimanı’nda benzer işlemlerin ileride yapılacağını ancak şu an Hermes şirketi tarafından inşaat sahasının bir parçası olarak kullanıldığını belirtti. Bakan, inşaat tamamlandığında havalimanındaki trafiğin normal seyrine döneceğini de sözlerine ekledi.
Yorum Yazın