Haravgi, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Yeni İskele ve AKEL Larnaka örgütlerinin geçen çarşamba günü ortak toplantı yaptıklarını, toplantıda konuşan CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy’un, “iki bölgeli iki toplumlu federasyonla ilgili uyarıda bulunduğunu” yazdı.
Haberi; “Taksim Kapımızda… CTP’den Crans Montana Sonrası Gelişmeler Konusunda Acı Çığlık” başlığıyla aktaran gazete Akansoy’un KKTC’deki durumu “koyu renklerle” anlattığını yazdı.
Haberde Akansoy’un, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümünü destekleyen iki partinin, CTP ve Toplumsal Demokrasi Partisi’nin (TDP) ağır baskı altında bulunduğundan şikayet ettiğini ve hükümette bulunan milliyetçi partilerin de bu federasyon şeklini terk etmiş göründüklerini söylediği aktarıldı.
Yorum Yazın